Pasztet gotowany z gesich podrobów

4.5 (195 ocen)

  • 25 min

Doskonały sposób na wykorzystanie podrobów a pasztet jest wyśmienity

  • 25 min

Składniki:

  • Podroby z gęsi /serce ,wątróbka/
    Mięso obrane z korpusu gęsi
    2 łyżki tłuszczu z gęsi
    1 duża cebula
    sól
    majeranek
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet gotowany z gesich podrobów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z korpusu obrać i wraz z sercem , wątróbką i obrana cebulą zmielić maszynką.
    Masę wyłożyć do garnka z grubym dnem i mieszając gotować, aż będzie miało konsystencje pasztetu/ około 10 -15 minut/ doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Cały czas mieszać ,aby się nie przypaliło. Gotowy pasztet wyłożyć na miseczkę , ostudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować