Pasztet drobiowy , domowy

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pasztet drobiowy....najlepszy ,smaczny, wilgotny i ...zdrowy

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mięsa z udek kurczaka
    30 dag wątróbki drobiowej
    2 jajka
    1 czerstwa bułka namoczona w mleku
    1 mały ugotowany seler
    2 ugotowane marchewki
    2-3 łyżki masła
    1 ząbek czosnku
    ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
    1 łyżeczka imbiru
    1 łyżeczka majeranku
    sól, pieprz, vegeta domowa
    pęczek zielonej pietruszki
    liście laurowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet Pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy , domowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasztet drobiowy 1. 200 g boczku wędzonego do wyłożenia dna foremki lub
    1 łyżka bułki tartej do wysypania foremki

    Udka z kurczaka ugotować z warzywami. Przestudzić.Mięso oddzielić od kości. Przepuścić dwa razy przez maszynkę - razem z warzywami, wątróbką, boczkiem, odciśniętą bułką i pietruszką. Rosołek zachować!

    Wbić jajka. Dodać przyprawy. Wymieszać. Dolać rosołu z gotowania kurczaka tyle, żeby masa nie była sucha!
    Dno foremki wyłożyć plastrami boczku, nałożyć masę pasztetową, (na wierzchu też można ułożyć plastry boczku).
    Piec przez ok. 50 - 60 minut w temp. 180 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować