Pasztet drobiowy

4.5 (188 ocen)

Domowy pasztet jest najlepszy

Składniki:

  • 1/2 kg piersi z kurczaka
    30 dag wątróbki drobiowej
    10 dag masła
    1 cebula
    1 papryka czerwona
    1 łyżka oleju
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasztet drobiowy 1. Na patelnie wlać olej i podsmażyć na brązowy kolor cebulę oraz paprykę wcześniej pokrojone na ćwiartki po podsmażeniu przełożyć na talerz.
  • pasztet drobiowy 2. Mięso pokroić w mniejsze kawałki i razem z wątróbką podsmażyć na tłuszczu który został ze smażenia warzyw w trakcie duszenia mięsa dodać do niego 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku.
  • pasztet drobiowy 3. Wystudzone warzywa i mięso przełożyć do miski robota, dodać czosnek pokrojony w plasterki, 1/2 łyżeczki majeranku, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu, 1 łyżeczkę soli morskiej i masło pokrojone w mniejsze kawałki, całość dokładnie zmiksować na gładką pastę, ewentualnie jeszcze całość doprawić do smaku. Przygotowany pasztet przełożyć do słoików i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować