PASZTET DROBIOWO-WIEPRZOWY

  • wyświetlono: 2994 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Wyśmienity pasztet z mięsa wieprzowego i wątróbek drobiowych.

elka72
  • Średni

Składniki


- wątróbki z kurczaka: 0.5 kilograma
- boczek świeży: 0.5 kilograma
- łopatka wieprzowa bez kości: 20 dekagramów
- cebula: 2 sztuki
- jajka świeże: 2 sztuki
- czosnsek: 1 ząbek
- bułka czerstwa: 1 sztuka
- sól,pieprz,majeranek do smaku: 1 szczypta

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

PASZTET DROBIOWO-WIEPRZOWY

  • smażone mięso na pasztet1. Mięso z łopatki i boczek pociąć na mniejsze kawałki i usmażyć na patelni.
    Wątróbkę i cebulę pokrojoną w kostkę również przysmażyć.
  • na pasztet2. Ostudzone mięso i wątróbkę z cebulą przemielić przez maszynkę do mięsa trzykrotnie.
    Do powstałej masy dodajemy dwa jaja, namoczoną w wodzie i wyciśniętą bułkę. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, solą i majerankiem.
  • pasztet przed upieczeniem3. Wykładamy do wysmarowanej formy i pieczemy w piekarniku ok. 45 min. w 200 C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

konkurs_wielkanocny
 

Komentarze

Podobne przepisy

PASZTET WIEPRZOWY

Dodane przez: pati197799

PASZTET WIEPRZOWY - TRADYCYJNY

PRZEPIS ZNALAZŁAM W GAZECIE - PASZTET...

Domowy pasztet wieprzowo - drobiowy

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Domowy pasztet wieprzowo-drobiowy

Pieczony domowy pasztet jest najlepszy,...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Pasztet drobiowo-warzywny

Dla urozmaicenia tego co jadamy,...

pasztet drobiowo-wołowy z czerwoną soczewicą

Dodane przez: Martyna1991

Pasztet drobiowo-wołowy z soczewicą

Domowy pasztet w jasnych kolorach...

Pasztet wieprzowy

Dodane przez: zzewa

Pasztet wieprzowy gotowany

Zawsze robię pasztety pieczone...

domowy pasztet drobiowo-wieprzowy z ząbkami czosnku

Dodane przez: Martyna1991

Pasztet drobiowo-wołowy z czosnkiem

Delikatny , lekko ostry domowy...