PASZTET DO CHLEBA

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

sama wymyśliłam ten pasztet wyszedł bardzo smaczny

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • składniki:2,5 piersi z kaczki,
    0,5 kilograma wątroby wieprzowej,
    0,5 kilograma podgardla,
    20 dekagramów słoniny,
    5 ząbków czosnku,
    1 łyżka słodkiej papryki w proszku,
    1 łyżka warzywka,
    1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego,
    3 jajka,
    pół szklanki bułki tartej,
    rosół z mięsa,
    1 duża marchew.

Pasztet do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wykonanie:Wszystkie mięso ugotować na pół miękko,wystudzone zmielić przez maszynkę,dodać wszystkie przyprawy do smaku,oraz zmieloną marchew,czosnek wycisnąć przez praskę .Gdy pasztet wygląda na zbyt suchy dodać rosół z gotowanego wcześniej mięsa.Piec w 170 stopniach przez godzinę.

Porady

wychodzi bardzo smaczny na kanapki,swojski a nie kupny

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy