PASZTET DO CHLEBA

  • wyświetlono: 633 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

sama wymyśliłam ten pasztet wyszedł bardzo smaczny

IMG_20200323_163404_352
  • 30 porcje
  • Średni

Składniki

składniki:2,5 piersi z kaczki,
0,5 kilograma wątroby wieprzowej,
0,5 kilograma podgardla,
20 dekagramów słoniny,
5 ząbków czosnku,
1 łyżka słodkiej papryki w proszku,
1 łyżka warzywka,
1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego,
3 jajka,
pół szklanki bułki tartej,
rosół z mięsa,
1 duża marchew.

Sposób przygotowania przepisu:

PASZTET DO CHLEBA

  • 1. wykonanie:Wszystkie mięso ugotować na pół miękko,wystudzone zmielić przez maszynkę,dodać wszystkie przyprawy do smaku,oraz zmieloną marchew,czosnek wycisnąć przez praskę .Gdy pasztet wygląda na zbyt suchy dodać rosół z gotowanego wcześniej mięsa.Piec w 170 stopniach przez godzinę.

Porady

wychodzi bardzo smaczny na kanapki,swojski a nie kupny

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

śniadaniePasztetkolacjapieczony

Komentarze

Podobne przepisy

Pasztet

Dodane przez: PolskaGotuje

Pasztet

Przepis na pasztet dostałam od...

pasztet

Dodane przez: katarzynka455

Pasztet

Zwykły ale smaczny.

pasztet jajeczny

Dodane przez: ilka

Pasztet jajeczny

Świetny do chleba nie tylko na...

Pasztet staropolski

Dodane przez: Kloruś

Pasztet staropolski

Przepis na ten pasztet jest w rodzinie...

Pasztet

Dodane przez: peggi

Pasztet

Bez tego pasztetu święta nie byłby...

Pasztet

Dodane przez: Wioleczka1

Pasztet

Domowy smaczny pasztet

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE