Pasztet

  • wyświetlono: 533 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Przepis na pasztet dostałam od koleżanki kilka lat temu, ale zawsze do niego wracam

PolskaGotuje
  • 12 porcje
  • Łatwy

Składniki

- seler: 1 kilogram
- margaryna: 1 sztuka
- woda: 1 szklanka
- cebula: 2 sztuki
- bulion grzybowy: 2 sztuki
- jajka: 6 sztuk
- bułka tarta: 1 szklanka
- pieczarki: 0.5 kilograma

Sposób przygotowania przepisu:

Pasztet

  • Pasztet1. seler trzemy na tarce o grubych oczkach,gotujemy 15 minut,z 1 szt.margaryny,1 szklanką wody,cebulę pokrojoną w kostkę dodać 2 buliony grzybowe.Jak wystygnie seler dodajemy jajka,1szkl. bułki tartej,i podsmażone grzyby, mieszamy i pieczemy w temp.180 stopni około 1 godz.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

pieczarkilatozimaWigiliaWielkanocwiosnawegetariańskieboże narodzeniekuchnia polskajesieńpiknikślubPRZYJĘCIE DLA DZIECIimprezy
 

Komentarze

Podobne przepisy

PASZTET WIEPRZOWY

Dodane przez: pati197799

PASZTET WIEPRZOWY - TRADYCYJNY

PRZEPIS ZNALAZŁAM W GAZECIE - PASZTET...

pasztet

Dodane przez: katarzynka455

Pasztet

Zwykły ale smaczny.

Pasztet jajeczny

Dodane przez: alaaa

Pasztet jajeczny

Może w tym roku zamiast mięsnego...

pasztet domowy

Dodane przez: lexi27

Pasztet domowy

Przepis na pasztet domowy jakże...

Jajeczny pasztet

Dodane przez: Jaga85

Jajeczny pasztet

Dla odmiany w okresie Wielkanocnym...

pasztet

Dodane przez: klaudia0318

Pasztet drobiowy

Uwielbiam pieczone pasztety. Drobiowy...