Pasztet

  • wyświetlono: 267 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Najlepszy jest pasztet domowej roboty, bez ulepszaczy i konserwantów.

anka1988

Składniki

80 dag boczku świeżego
20 dag boczku wędzonego
2 udka z kurczaka
30 dag wątróbek drobiowych
Bułka pszenna
liść laurowy, ziele angielskie
5 jaj
sól, pieprz, gałka muszkatałowa, jarzynka do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Pasztet

  • 1. Boczek świeży, wędzony udka z kurczaka i ugotować w małej ilości wody z liściem laurowym i zielem angielskim. Pod koniec gotowania wrzucić wątróbki drobiowe.
  • 2. Bułkę namoczyć w ostudzonym wywarze. Wszystko zmielić 2 razy, dodać jajka. Gdy, będzie suche, można dolać trochę wywaru. Wymieszać, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatałową, jarzynką. Foremkę wysmarować smalcem, wyłożyć masę. Piec ok 1h w temp 180 st C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Pasztet
 

Komentarze

Podobne przepisy

Domowy pasztet

Dodane przez: bogusia82

Domowy pasztet

Taki pasztet bardzo często gości...

Pasztet pieczarkowy

Dodane przez: Goszka

Pasztet pieczarkowy

Jarski pasztet pieczarkowo-jajeczny...

PASZTET WIEPRZOWY

Dodane przez: pati197799

PASZTET WIEPRZOWY - TRADYCYJNY

PRZEPIS ZNALAZŁAM W GAZECIE - PASZTET...

Pyszny pasztet domowy

Dodane przez: Konto nieaktywne

pasztet domowy

Domowy pasztet, który robi się...

Pasztet wieprzowy

Dodane przez: zzewa

Pasztet wieprzowy

Domowy pasztet jak wiadomo jest...

Jajeczny pasztet

Dodane przez: Jaga85

Jajeczny pasztet

Dla odmiany w okresie Wielkanocnym...