Pasztet

  • wyświetlono: 365 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Najlepszy jest pasztet domowej roboty, bez ulepszaczy i konserwantów.

anka1988

Składniki

80 dag boczku świeżego
20 dag boczku wędzonego
2 udka z kurczaka
30 dag wątróbek drobiowych
Bułka pszenna
liść laurowy, ziele angielskie
5 jaj
sól, pieprz, gałka muszkatałowa, jarzynka do smaku

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Pasztet

  • 1. Boczek świeży, wędzony udka z kurczaka i ugotować w małej ilości wody z liściem laurowym i zielem angielskim. Pod koniec gotowania wrzucić wątróbki drobiowe.
  • 2. Bułkę namoczyć w ostudzonym wywarze. Wszystko zmielić 2 razy, dodać jajka. Gdy, będzie suche, można dolać trochę wywaru. Wymieszać, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatałową, jarzynką. Foremkę wysmarować smalcem, wyłożyć masę. Piec ok 1h w temp 180 st C.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Pasztet
 

Komentarze

Podobne przepisy

Pasztet wielkanocny

Dodane przez: mysza75

Pasztet wielkanocny

Delikatny pasztet który rozpływa...

Pasztet drobiowy

Dodane przez: PolskaGotuje

Pasztet drobiowy

Domowy pasztet drobiowy

pasztet

Dodane przez: Nina80

Domowy Pasztet

Domowy pasztet, będzie smakował...

Pasztet warzywny

Dodane przez: ewaeu

Pasztet warzywny

Pyszny pasztet, o wyrazistym smaku,...

Pasztet pieczarkowy

Dodane przez: Goszka

Pasztet pieczarkowy

Jarski pasztet pieczarkowo-jajeczny...

Pyszny pasztet domowy

Dodane przez: Konto nieaktywne

pasztet domowy

Domowy pasztet, który robi się...