Pasztet

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Przepis od mojej mamy.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1,5 kg mięsa z kurczaka po obraniu
    60 dkg tłustego boczku
    10 dkg wątróbki drobiowej
    3 jajka
    bułka tarta
    cebulka
    bułeczka
    sól, pieprz

Pasztet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka z kurczaka upiec, wystudzić i obrać.
    Boczek ugotować.
    Wątróbkę usmażyć z cebulką.
    Bułkę namoczyć w wodzie.
    Mięso z bułką zmielić dwukrotnie. Dodać jajka, bułkę tartą i przyprawy. Wszystko wymieszać razem. Przełożyć do blachy i piec godzinę w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy