• Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszny pasztecik na chlebek.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • *800 g piersi z kurczaka
    *200 g wątróbek drobiowych
    *2 cebule
    * 2 łyżki oleju
    *80g kremówki
    *2 łyżki zielonego pieprzu
    *4 łyżeczki żelatyny
    *1\4l brendy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kremówka Wątróbka Pasztet

Pasztet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Usmażyć na oleju 2 piersi z kurczaka ,oprószyć je solą i pieprzem., zdjąć z patelni. Cebulę posiekać ,wątróbki pokroić w kostkę .Podsmażyć na tym samym tłuszczu.Pozostałe piersi z kurczaka pokroić na kawałki, następnie zmiksować. Dodać śmietanę, ziarenka zielonego pieprzu i ostudzoną wątróbkę . Przyprawić do smaku solą , pieprzem i sokiem z cytryny. Formę nasmarowaną tłuszczem wypełnić masą ,do środka włożyć usmażone piersi z kurczaka. Przykryć. piec 50 min. w temp. 200 stopni. Wylać powstały tłuszcz, pasztet ostudzić. Żelatynę namoczyć w brandy , podgrzać , rozpuścić i polać na pasztet. Ozdobić zieleniną. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować