paszteciki ze szpinakiem i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybkie paszteciki na przystawkę

  • 40 min

Składniki:

  • płat ciasta francuskiego
    ok. 100 g szpinaku
    kilka plasterków wędliny pokrojonej w kostkę
    ok. 10 oliwek
    2-3 łyżki startego sera
    sól, pieprz, czosnek

Paszteciki ze szpinakiem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak przesmażyć z wędliną, doprawić i ostudzić. Ciasto delikatnie rozwałkować, pokroić na kwadraty, nałożyć szpinak z wędliną, dwie oliwki, troszkę sera. Żłożyć w pasztecik i dokładnie zakleić brzegi widelcem. Można posmarować rozmieszanym jajkiem. Piec w 220 stopniach około 20 minut lub do zrumienienia.

Komentarze

Podobne przepisy