Dziś pomysł na szybką i pyszną przekąskę z wykorzystaniem kiszonej sałaty. Takie paszteciki świetnie nadają się do barszczu czerwonego jak i same do przegryzienia.
Paszteciki z pieczarkami kiszoną sałatą i sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki umyć w zimnej wodzie – zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. – zeszklić na patelni. Dodać pieczarki, posolić. Odparować wodę z grzybów. Dodać pokrojoną drobniej sałatę i chwilę razem podsmażyć. Doprawić pieprzem i solą-wystudzić. Płat ciasta odwinąć wzdłuż krótszego boku. Rozłożyć farsz i zwinąć w roladę, odciąć od reszty ciasta a wałek pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem do dołu. Posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać sezamem.Piec w 220°C góra/ dół przez 20 min.
Komentarze