Paszteciki z pieczarkami kiszoną sałatą i sezamem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Dziś pomysł na szybką i pyszną przekąskę z wykorzystaniem kiszonej sałaty. Takie paszteciki świetnie nadają się do barszczu czerwonego jak i same do przegryzienia.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • ✔300 g pieczarek ( można grzyby leśne)

    ✔ 250 g sałaty kiszonej( może być kapusta)

    ✔1 opakowanie ciasta francuskiego

    ✔1 cebula

    ✔1 jajko

    ✔2 łyżki oleju

    ✔sól i pieprz

    ✔ sezam czarny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Paszteciki z pieczarkami kiszoną sałatą i sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć w zimnej wodzie – zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. – zeszklić na patelni. Dodać pieczarki, posolić. Odparować wodę z grzybów. Dodać pokrojoną drobniej sałatę i chwilę razem podsmażyć. Doprawić pieprzem i solą-wystudzić. Płat ciasta odwinąć wzdłuż krótszego boku. Rozłożyć farsz i zwinąć w roladę, odciąć od reszty ciasta a wałek pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem do dołu. Posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać sezamem.Piec w 220°C góra/ dół przez 20 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować