Paszteciki z pieczarkami i kapustą kiszoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PIECZARKI Z CEBULKĄ PODSMAŻYĆ Z PRZYPRAWAMI.
2.WODĘ Z KAPUSTY ODLAĆ, POKROIĆ, UGOTOWAĆ W WODZIE I ODCEDZIĆ.
3.KAPUSTĘ DAĆ DO PIECZAREK I DUSIĆ AŻ WODA WYPARUJE, NASTĘPNIE ZEMLEĆ Z NAMOCZONĄ BUŁKĄ CZERSTWĄ.
4.DO FARSZU DODAĆ JAJKO, BUŁKĘ TARTĄ I WYMIESZAĆ.
5.NASTĘPNYM KROKIEM JEST WYKONANIE CIASTA.
A WIĘC: Z JEDNEGO JAJKA I POZOSTAŁYCH SKŁADNIKÓW WYRABIAMY CIASTO I ROZWAŁKOWUJEMY.
6.WYCINAMY PASKI O SZEROKOŚCI 10 CM, KŁADZIEMY Z BOKU PASKÓW FARSZ, ZLEPIAMY BRZEGI TWORZĄC DŁUGI RĘKAW.
7.WYKRAWAMY PASZTECIKI - WIELKOŚĆ WG UZNANIA, NA WYSMAROWANĄ TŁUSZCZEM BLACHĘ KŁADZIEMY PASZTECIKI
8.NAGRZEWAMY PIEKARNIK DO 180 STOPNI, NASTĘPNIE ROZTRZEPANYM DRUGIM JAJKIEM SMARUJEMY PRZYGOTOWANE PASZTECIKI. WKŁADAMY DO PIEKARNIKA I PIECZEMY 30 - 40 MINUT DO ZARUMIENIENIA.
Komentarze