Paszteciki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto wyjmij z lodówki (mrożone trzeba wcześniej rozmrozić).
2.Cebulę obierz, opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w kostkę. Paprykę umyj, osusz i pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, przesmaż cebulę. Dodaj paprykę i pieczarki i smaż razem przez 5 minut. Po tym czasie dodaj starty na tarce o dużych oczkach ser żółty , duś, aż się rozpuści. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem.
3.Ciasto francuskie pokrój na kwadraty. Na każdy nałóż porcję farszu, złóż wzdłuż brzegów i uformuj prostokątne paszteciki. Posmaruj je rozmąconym jajkiem. Piecz około 15-20 minut w 200oC.
Komentarze