PASZTECIKI Z PIECZARKAMI

4.5 (174 ocen)

  • 40 min

Paszteciki robi się błyskawicznie i są naprawdę smaczne.

  • 40 min

Składniki:

  • • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    • 1 duża cebula
    • 1 papryka czerwona
    • 30 dag pieczarek
    • 5 dag sera żółtego
    • Sól, pieprz, olej
    • 1 jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paszteciki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto wyjmij z lodówki (mrożone trzeba wcześniej rozmrozić).
  • 2. Cebulę obierz, opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w kostkę. Paprykę umyj, osusz i pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, przesmaż cebulę. Dodaj paprykę i pieczarki i smaż razem przez 5 minut. Po tym czasie dodaj starty na tarce o dużych oczkach ser żółty , duś, aż się rozpuści. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Ciasto francuskie pokrój na kwadraty. Na każdy nałóż porcję farszu, złóż wzdłuż brzegów i uformuj prostokątne paszteciki. Posmaruj je rozmąconym jajkiem. Piecz około 15-20 minut w 200oC.
  • 4. Paszteciki podaję z czerwonym barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować