Paszteciki z mięsem, kaszą gryczaną i marchewką

4.5 (141 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Potrawa jest szczególna dla mnie i mojej rodziny .Babcia nauczyła mnie robić paszteciki z tym farszem .

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - łopatka wieprzowa: 700 gramów
    - marchew: 6 sztuk
    - woreczek kaszy gryczanej: 1 sztuka
    - majeranek: 4 łyżeczki
    - pieprz biały: 2 łyżeczki
    - pieprz kolorowy: 1 łyżeczka
    - sól prowansalska: 1 łyżeczka
    - olej rzepakowy: 4 łyżki
    - mąka: 500 gramów
    - drożdże: 5 dekagramów
    - mleko: 100 gramów
    - cukier: 1 łyżeczka
    - margaryna: 200 gramów
    - sól: 1 szczypta
    - jajka: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Paszteciki z mięsem, kaszą gryczaną i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łopatkę myjemy kroimy jak na gulasz podsmażamy na patelni lekko solimy . Łopatkę wkładamy do garnka zalewamy woda aby zakryło mięso dodajemy marchew obrana w całości ziele angielskie liść laurowy troszkę jarzynki i gotujemy na małym ogniu koło godziny . Teraz przygotowujemy ciasto. Do miski wsypujemy mąkę dodajemy drożdże rozpuszczone w mleku z cukrem i mieszamy z mąką przykrywamy ściereczką na 20 minut. Po tym czasie dodajemy szczypt soli jajko i margarynę .Wyrabiamy ciasto wałkujemy taki okrąg .Mielimy łopatkę ugotowana marchew i dodajemy woreczek kaszy gryczanej ugotowanej , dodajemy pół szklanki wywaru w którym gotowała się łopatka i mieszamy. Nakładamy farsz na ciasto i rolujemy . Kroimy paseczki 4 centymetrowe . Smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy koło 20 minut w 170 stopniach podajemy z barszczem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować