Paszteciki z mięsa mielonego i pieczarek- tulipany

4.46 (147 ocen)

  • 20 min

Świetna przekąska.Paszteciki wyglądają bardzo efektownie i smakują wspaniale.

  • 20 min

Składniki:

  • 200g mięsa mielonego(łopatka, karkówka)
    200g pieczarek
    1 cebula
    125 g kwaśnej śmietany
    80g sera żółtego goudy
    sól,pieprz,przyprawa uniwersalna
    1 opakowanie ciasta francuskiego z "lidla".
Wystaw ocenę:

4.46 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Przystawki Przekąski

Paszteciki z mięsa mielonego i pieczarek- tulipany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Paszteciki z mięsa mielonego i pieczarek- tulipany 1. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle na złoty kolor, dodać pokrojone w kostkę pieczarki i smażyć aż odparuje woda.Na drugiej patelni smażyć mięso mielone,aż odparuje woda.
    Mięso,cebulę,pieczarki dać do miski,dodać starty na grubej tarce ser żółty,śmietanę jajko, przyprawy i wymieszać.
  • Paszteciki z mięsa mielonego i pieczarek- tulipany 2. Ciasto francuskie podzielić na 12 kwadratów. Do natłuszczonej formy na babeczki włożyć kwadraty ciasta,tak aby rogi ciasta wystawały poza brzegi.
  • Paszteciki z mięsa mielonego i pieczarek- tulipany 3. Ciasto napełnić farszem.
  • Paszteciki z mięsa mielonego i pieczarek - tulipany 4. Piekarnik nagrzać do 180-200 stopni,włożyć paszteciki i piec ok.30 min. Paszteciki podajemy na ciepło, doskonale smakują z barszczem czerwonym lub zupką kremową z pieczarek.

Porady

Paszteciki można zrobić również w wersji bezmięsnej z samymi pieczarkami.Należy mięso mielone zastąpić dodatkową porcją pieczarek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować