Paszteciki z kaszy bulgur, kapusty i grzybów

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Paszteciki z kaszy są idealne na wigilijny stół. Idealnie wpisują się w świąteczny klimat...

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100g kaszy bulgur
    300g kapusty kiszonej
    40 g suszonych grzybów
    2 łyżki żurawiny suszonej
    2 małe cebule
    ząbek czosnku
    2 goździki
    liść laurowy
    4 ziela angielskie
    łyżeczka majeranku
    sól, pieprz do smaku
    masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Paszteciki Pasztet

Paszteciki z kaszy bulgur, kapusty i grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namoczyć w wodzie (najlepiej całą noc) i ugotować je w tej samej wodzie do miękkości.
    Grzyby odcedzić, a w tej samej wodzie ugotować do miękkości kiszoną kapustę z liściem laurowym, zielem angielskim, goździkiem.
    (Gdy wody będzie za mało, dolać, aż całość będzie przykryta).
    Miękką kapustę odcedzić, wymieszać z grzybami i posiekać nożem.
    Cebulę i czosnek drobno pokroić i podsmażyć na maśle.
    Kaszę bulgur ugotować wg informacji na opakowaniu.
    Połączyć ze sobą: kaszę, grzyby, kapustę, żurawinę, czosnek i cebulę.
    Doprawić solą pieprzem i majerankiem.
    Całość zblendować i napełniać masą foremki.
    Piec w temp. 170 stopni około 30 minut do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza bulgur

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Wigilia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować