Paszteciki z kapusta i pieczarkami

  • wyświetlono: 4651 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 0

Paszteciki są pyszne z barszczykiem!

Składniki

Ciasto: 400 g maki
250 g sera białego
margaryna
jajo
Farsz: 1 kg kapusty kiszonej
1/2kg pieczarek
cebula
sol pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Paszteciki z kapusta i pieczarkami

  • 1. Farsz: Kapustę ugotować i wydusić, pieczarki pokroić i podsmażyć z cebulka.
    Do kapusty dodać pieczarki z cebulka, przyprawy i wymieszać.
    Ciasto: wszystkie składniki zagnieść. Rozwałkować średniej grubości placek.
    Ciasto podzielić na kwadraty i na każdy nakladać farsz. Składamy na pół i rolujemy. smarujemy żółtkiem i pieczemy ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do ok.190 stopni


Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Paszteciki z soczewicą i pieczarkami

Dodane przez: JustKuchcik

Paszteciki z soczewicą i pieczarkami

Delikatne drożdżowe paszteciki...

image-14clxbr

Dodane przez: viki2903

Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki z kapustą i grzybami...

Paszteciki z mięsem i kapustą

Dodane przez: RedakcjaPP

Paszteciki z mięsem i kapustą

Możemy je przyrządzić także z farszem...

Paszteciki z pieczarkami

Dodane przez: emalitowska

Kruche paszteciki z pieczarkami i cebulą

Dobre na zimno i na ciepło jeszcze...

 Ostre paszteciki z kapustą i pieczarkami

Dodane przez: Anyzkowo

Ostre paszteciki z kapustą i pieczarkami

idealne do barszczu

paszteciki z kapustą i grzybami

Dodane przez: agarybak76

Paszteciki z kapustą i grzybami

W moim domu paszteciki pierwszy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE