Paszteciki z kapusta i pieczarkami

4.5 (170 ocen)

Paszteciki są pyszne z barszczykiem!

Składniki:

  • Ciasto: 400 g maki
    250 g sera białego
    margaryna
    jajo
    Farsz: 1 kg kapusty kiszonej
    1/2kg pieczarek
    cebula
    sol pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paszteciki z kapusta i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: Kapustę ugotować i wydusić, pieczarki pokroić i podsmażyć z cebulka.
    Do kapusty dodać pieczarki z cebulka, przyprawy i wymieszać.
    Ciasto: wszystkie składniki zagnieść. Rozwałkować średniej grubości placek.
    Ciasto podzielić na kwadraty i na każdy nakladać farsz. Składamy na pół i rolujemy. smarujemy żółtkiem i pieczemy ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do ok.190 stopni


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować