Paszteciki z kapustą i pieczarkami

  • wyświetlono: 474 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Świetnie sprawdzają się na imprezach i bardzo szybko znikają ze stołu

20180918_173932
  • 70min

Składniki

0,5 kg kiszonej kapusty, 40dag pieczarek, 2 opakowania ciasta francuskiego, sól, pieprz, wegeta

Sposób przygotowania przepisu:

Paszteciki z kapustą i pieczarkami

  • 1. Kapustę zalewamy woda i gotujemy przez jakiś czas aby zmiekła. Pieczarki kroimy w drobniutką kostkę. Następnie podsmaźamy pieczarki na patelni. Kapustę odsaczamy z wody, kroimy aby była drobniejsza i dokładamy do pieczarek. Doprawiamy solą, pieprzem i wegetą. Smażymy razem ok 15 min. Następnie ciasto francuskie kroimy w odpowiednie paski i na środek kładziemy farsz. Zawijamy i kroimy w małe prostokaciki. Pieczemy ok 15-20min w 190 st.

Porady

Farsz można przygotować sobie dzień wcześniej i przechować w lodówce

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

gotowe

Dodane przez: ziutula

Paszteciki francuskie z kapustą i pieczarkami

Z ciasta francuskiego paszteciki...

Paszteciki z soczewicą i pieczarkami

Dodane przez: JustKuchcik

Paszteciki z soczewicą i pieczarkami

Delikatne drożdżowe paszteciki...

Paszteciki z pieczarkami

Dodane przez: emalitowska

Kruche paszteciki z pieczarkami i cebulą

Dobre na zimno i na ciepło jeszcze...

paszteciki z kapustą i grzybami

Dodane przez: agarybak76

Paszteciki z kapustą i grzybami

W moim domu paszteciki pierwszy...

Paszteciki

Dodane przez: Mniam1

Paszteciki z kapustą i grzybami

Paszteciki smakują wspaniale z...

Paszteciki z mięsem i kapustą

Dodane przez: RedakcjaPP

Paszteciki z mięsem i kapustą

Możemy je przyrządzić także z farszem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE