Paszteciki z kapustą i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Świetnie sprawdzają się na imprezach i bardzo szybko znikają ze stołu

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 0,5 kg kiszonej kapusty, 40dag pieczarek, 2 opakowania ciasta francuskiego, sól, pieprz, wegeta

Paszteciki z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę zalewamy woda i gotujemy przez jakiś czas aby zmiekła. Pieczarki kroimy w drobniutką kostkę. Następnie podsmaźamy pieczarki na patelni. Kapustę odsaczamy z wody, kroimy aby była drobniejsza i dokładamy do pieczarek. Doprawiamy solą, pieprzem i wegetą. Smażymy razem ok 15 min. Następnie ciasto francuskie kroimy w odpowiednie paski i na środek kładziemy farsz. Zawijamy i kroimy w małe prostokaciki. Pieczemy ok 15-20min w 190 st.

Porady

Farsz można przygotować sobie dzień wcześniej i przechować w lodówce

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy