opakowanie pieczarek
ok 500 g mięsa mielonego
cebula
mały koncentrat pomidorowy
ok.6 łyżek startego sera
2 płaty ciasta francuskiego
sól, pieprz, granulowany czosnek, papryka w proszku, suszona pietruszka jajko do posmarowania pasztecików
Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i pieczarki kroimy w drobna kosteczkę, podsmażamy. Na patelnię z cebulą i pieczarkami dodajemy mięsoi, smażymy,.Odparowujemy wode, przyprawiamy do smaku,dodajemy koncentrat,a nastepnie odstawiamy do ostygnięcia. Ciasto francuskie kroimy na równe kwadraty, na kazdy z nich kładziemy łyzkę farszu, posypujemy startym serem i zlepiamy brzegi widelcem. smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy w 220 stopniach przez 10-15 minut
Komentarze