paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym

4.46 (174 ocen)

  • 25 min

szybki i bardzo prosty przepis na paszteciki

  • 25 min

Składniki:

  • opakowanie pieczarek
    ok 500 g mięsa mielonego
    cebula
    mały koncentrat pomidorowy
    ok.6 łyżek startego sera
    2 płaty ciasta francuskiego
    sól, pieprz, granulowany czosnek, papryka w proszku, suszona pietruszka jajko do posmarowania pasztecików
Wystaw ocenę:

4.46 (174 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Paszteciki

Paszteciki z ciasta francuskiego z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i pieczarki kroimy w drobna kosteczkę, podsmażamy. Na patelnię z cebulą i pieczarkami dodajemy mięsoi, smażymy,.Odparowujemy wode, przyprawiamy do smaku,dodajemy koncentrat,a nastepnie odstawiamy do ostygnięcia. Ciasto francuskie kroimy na równe kwadraty, na kazdy z nich kładziemy łyzkę farszu, posypujemy startym serem i zlepiamy brzegi widelcem. smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy w 220 stopniach przez 10-15 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować