Paszteciki z ciasta francuskiego

  • wyświetlono: 532 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczna przekąska w kilka chwil

EmciaPichci
  • 25min

Składniki

1/2 gotowego ciasta francuskiego
110 g pasztetu sojowego
1 jajko
ok. 2 łyżki kminku całego

Sposób przygotowania przepisu:

Paszteciki z ciasta francuskiego

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy. Ok. 1 cm od krótszego brzegu ciasta, nakładamy warstwę pasztetu. Następnie zawijamy ciasto w rulonik lekko go przygniatając i za pomocą noża odcinamy rulonik od reszty ciasta. Czynność powtarzamy aż skończą nam się składniki. Następnie kroimy rulon na mniejsze części (np. kwadraty lub romby). Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy kilkoma ziarenkami kminku, który później lekko dociskamy do ciasta. Tak przygotowane paszteciki pieczemy w nagrzanym do 180C piekarniku przez 13 minut. Podajemy na gorąco lub na zimno.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzu

Komentarze

Podobne przepisy

Paszteciki z farszem jajecznym

Dodane przez: czarrna

Francuskie paszteciki

Paszteciki z farszem jajeczno-porowym

Paszteciki

Dodane przez: Bernadetta

Francuskie paszteciki z kurczakiem z rosołu

Kiedy po Świętach zostanie nam...

Francuskie paszteciki z soczewicą i pieczarkami

Dodane przez: Alex M

Francuskie paszteciki z soczewicą i pieczarkami

Tak dobre, że zjedliśmy wszystko...

gotowe paszteciki

Dodane przez: kasia2070

paszteciki francuskie z mięsem

takie szybkie, proste i smaczne...

Francuskie paszteciki z porem i szynką 1

Dodane przez: beetle

Francuskie paszteciki z porem i szynką

Szybka przekąska z francuskiego...

Paszteciki z zimnego ciasta

Dodane przez: RedakcjaPP

Paszteciki z zimnego ciasta

Zimne ciasto zawsze się udaje....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.