Paszteciki tostowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo łatwy i smaczny dodatek do barszczyku.

  • 30 min

Składniki:

  • 10 plastrów chleba tostowego
    wieprzowy pasztet
    jajka
    bułka tarta
    olej
    bułka tarta

Paszteciki tostowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W chlebie wycinamy kółka literatką ( fragmenty ze skórką możemy użyć do grzanek z jajkiem). Każde kółko smarujemy pasztetem, składamy po dwa w formę kanapki. Jajka rozbijamy . Każdą " kanapkę " zanurzamy w jajku, obtaczamy w bułce tartej z obu stron i smażymy na oleju na rumiano.

Porady

Paszteciki możemy użyć jako dodatek do barszczyku czerwonego ale również doskonale smakują z dodatkiem keczupu lub sosu czosnkowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy