Paszteciki porosołowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne paszteciki upieczone z warzyw oraz mięsa z rosołu. W ten sposób nie marnujemy żywności i mamy świetne smarowidło do kanapek. Polecam

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kawałek selera z rosołu
    1 średnia pietruszka z rosołu
    3 średnie marchewki z rosołu
    mięso z ćwiatki i udka z rosołu
    2-3 łyżki bułki tartej
    1/2 łyżeczki soli, pieprzu, ziół prowansalskich
    1 łyżka suszonych pomidorów w płatkach
    1 jajko

Paszteciki porosołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielamy mięso od kości i przepuszczamy wraz z warzywami przez maszynkę do mielenia. Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy dokładnie. Następnie przekładamy masę na paszteciki do 4 foremek aluminiowych na babeczki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach. Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy