Paszteciki półfrancuskie z mięsem

4.47 (167 ocen)

Doskonały dodatek do barszczu czerwonego,jak i same na małą przekąskę.

Składniki:

  • Ciasto:

    30 dag mąki
    20 dag margaryny
    1 jajko
    1 żółtko
    2 łyżki śmietany
    Nadzienie z mięsa:
    25 dag gotowanego mięsa
    1 mała cebula
    2-3 łyżki oleju
    2-3 łyżki śmietany
    sól
    pieprz
    jajko do smarowania pasztecików
Wystaw ocenę:

4.47 (167 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paszteciki półfrancuskie z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw przygotować nadzienie z mięsa. Mięso gotowane wraz z podsmażoną na tłuszczu cebulą zemleć w maszynce do mięsa. Dodać sól, pieprz, śmietanę i wszystko wymieszać.



    Mąkę z tłuszczem posiekać nożem. Dodać jajko,żółtko i śmietanę. Szybko zagnieść ciasto i na około 30 minut włożyć je do lodówki. Następnie ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm, wykrawać szklanką krążki, nakładać farsz i dokładnie zlepiać brzegi, składając krążki na pół. Paszteciki układać na natłuszczonej blasze, posmarować rozbitym jajkiem i upiec na złoty kolor w gorącym piekarniku około 250 *C .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować