Paszteciki na Przyjęcie z fetą

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przyjęcie z fetą ;)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki: 400 gramów
    - cukinia: 350 gramów
    - cebula czerwona mała: 1 sztuka
    - przyprawa garam masala: 1 łyżeczka
    - ser feta: 200 gramów
    - ciasto francuskie mrożone w arkuszach: 12 sztuk
    - masło solone roztopione: 40 gramów
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - pieprz świeżo mielony: 0.5 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paszteciki na przyjęcie z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrać ziemniaki, zetrzeć na tarce i wlać do miski.
  • 2. Usunąć końce cukinii, zetrzeć ją i zostawić w drugiej misce.
  • 3. Posiekać cebulę. Podgrzać 3 łyżki oliwy na patelni, następnie dodać czerwoną cebulę i smażyć na małym ogniu przez 3 minuty.
  • 4. Dodać ziemniaki, wymieszać, przykryć i gotować przez kolejne 5 minut.
  • 5. Dodać cukinię, wymieszać, przykryć i gotować przez 3 minuty.
  • 6. Dodać garam masala, sól i pieprz, następnie wymieszać.
  • 7. Rozgrzać piekarnik do 210 stopni.
    Pokruszyć ser feta palcami.
  • 8. Na płatach ciasta, pokrojonych w prostokąty nakładać przygotowaną masę, posypać serem feta, następnie zwijać w ruloniki.
  • 9. Piec na posmarowanym masłem arkuszu do zarumienienia (ok. 5 minut). Podawać z barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować