Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem mielonym

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne i kruchutkie paszteciki z dodatkiem mięsa mielonego, cebulki i czosnku...

  • 2 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    - 4 szklanki mąki pszennej
    - 250 g margaryny
    - 1 jajko
    - 1 szklanka jogurtu naturalnego
    - szczypta soli
    -35 g świeżych drożdży

    Nadzienie:
    - 500g mięsa mielonego z szynki
    - 1 cebula
    - 2 ząbki czosnku
    - 2 łyżeczki ostrego sosu amerykańskiego
    - 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
    - sól, pieprz, papryka ostra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Paszteciki Pasztet Przekąski

Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce, wyrobić i odłożyć na 2 godziny do lodówki.
  • 2. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na patelni z dodatkiem pieprzu i soli. Po chwili dodać przeciśnięte ząbki czosnku. Do miski włożyć mięso mielone, przełożyć cebulę podsmażoną , dodać pieprz, sól, paprykę ostrą, 2 łyżeczki musztardy, 2 łyżeczki ostrego sosu amerykańskiego. Dokładnie ze sobą połączyć. Odstawić.
  • 3. Ciasto rozwałkować na stolnicy, położyć nadzienie wzdłuż i zwinąć, aby powstał rulon. Podzielić na mniejsze kawałki. Przygotowane paszteciki posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać sezamem i wstawić do piekarnika na 190 stopni na 15-20min, do zarumienienia.

Porady

Drożdże do ciasta ścieram na tarce na drobnych oczkach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować