Paszteciki krucho-drożdżowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • -5 dag drożdży
    -1 łyżka cukru
    -1 margaryna
    -1 szklanka kwaśnej śmietany
    -1/2 maki
    -1 łyżeczka soli
    Farsz:
    -40 gad gotowanego mięsa
    -1/2 kg pieczarek
    -2 cebule
    -2 łyżki masła

Paszteciki krucho-drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże i cukier rozrobić na talerzu. Wszystkie pozostałe składniki wsypać do miski, wlać drożdże i wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Następnie ciasto podzielić na porcje, rozwałkować, nakładać farsz wzdłuż, zwijać jak makaron i kroić paszteciki. Górę smarować rozmąconym jajkiem, posypać żółtym serem i papryką. Piec w temperaturze 175 stopni na kolor rumiany. Farsz- pieczarki opłukać i udusić z cebulą. Ugotowany mięso zmielić z pieczarkami. Doprawić solą i pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy