Pasztecik z cukinii

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

przepis jest od dawna w naszej rodzinie

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 2 cukinie (żółta, zielona )
    ok. szklanki bułki tartej
    200 gr sera żółtego (startego)
    3 żółtka
    3 białka (upić piane)
    4 liście laurowe
    200 gr pieczarek
    cebula, 2 ząbki czosnku
    majeranek, sól, pieprz, tymianek
    natka pietruszki
    (100 gr wątróbki drobiowej podsmażonej na maśle i posiekanej )
    (papryka marynowana pokrojona)

Pasztecik z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasztecik 1.
    Cukinie zetrzeć na tarce, posypać sola i odstawić na 10 min. Po tym czasie odsączyć dać do dużej misy dodać posiekaną pietruszkę, żółtka, dodać podsmażone pieczarki z cebulka i posiekanym czosnkiem bułkę tartą oraz starty ser i przyprawy,(wątróbkę) oraz ubita piane wymieszać , wlać do foremek na nie położyć listki laurowe ,wychodzą 2 i piec ok. godziny

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy