Pasztecik drobiowy do smarowania

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Przepis na pastę do smarowania pieczywa.

  • 4 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki na ok 10 porcji:
    (całość 900 kcal,/ B 90g,/ T 35g,/ W 60g)

    400 g mięsa z udek indyka
    100 g oczyszczonych wątróbek drobiowych
    50 g łyżek płatków owsianych
    1 pęczek włoszczyzny
    2 litr wody
    sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, majeranek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasztet Pasztet drobiowy

Pasztecik drobiowy do smarowania - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, ugotować wraz z włoszczyzną, solą, zielem angielskim i liściem laurowym gotować przez godzinę na małym ogniu.
    Z powstałego bulionu odlać niewielką ilość wody i ugotować wątróbki, gotujemy około 10 minut.
    Odlewamy jeszcze 150 ml rosołu i gotujemy w nim do miękkości płatki owsiane.
    Przestudzone składniki dokładnie miksujemy na jednolitą masę, doprawić majerankiem, gałką muszkatołową, sola i pieprzem do smaku.
    Masę przełożyć do słoiczków i używać do smarowania pieczywa.
    Przechowywać w lodówce do 7 dni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować