Pasteryzowana cukinia dla dziecka.

4.99 (197 ocen)

Cukinia zawiera mnóstwo witamin. Jest delikatna i smaczna.

Składniki:

  • 2 średnie cukinie
    odrobina wody
Wystaw ocenę:

4.99 (197 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pasteryzowana cukinia dla dziecka. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię umyć, obrać. Usunąć gniazda nasienne i pokroić na małe kwadraciki. Ugotować do miękkość nad parą lub w odrobinie wody. Pod koniec gotowania odkryć przykrywkę, aby odparować nadmiar wody. Całość zmiksować za pomocą blendera na gładką masę i przełożyć do małych, wyparzonych słoiczków.
  • 2. Słoiczki ułożyć w garnku wyłożonym czystą ściereczką, tak aby się nie dotykały. Zalać gorącą wodą, tak aby sięgała ona ok 3 cm najniższego słoiczka. Pasteryzować 30 minut, następnie odstawić do wystudzenia odwrócone do góry dnem. Przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu.
  • 3. Przecier z cukinii można podawać dzieciom po 6 miesiącu życia. Można podawać go samego bądź z ziemniaczkiem lub marchewką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pasteryzacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować