Pasteryzowana cukinia

4.5 (147 ocen)

Idealny dodatek do ciast, deserów, mięs.

Składniki:

  • 1 cukinia
    szklanka cukru
    cukier waniliowy
    2 łyżki soku z cytryny
    2 łyżki skórki otartej z pomarańczy
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Przetwory

Pasteryzowana cukinia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obrać, umyć, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, odstawić na 3 godziny.
    po tym czasie dodajemy cukier waniliowy i sok z cytryny i skórkę , gotujemy kwadrans.
    Odstawiamy na noc, po tym czasie przekładamy do słoików, pasteryzujemy 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować