Pastelowa pianka

  • wyświetlono: 895 |
  • dodany do książki kucharskiej: 16 |
  • polecenia: 0

wyjątkowo lekkie

IMG_20190721_120503
  • 40min

Składniki

1 galaretka wiśniowa
1 galaretka brzoskwiniowa
2 śnieżki
2 szkl mleka

Sposób przygotowania przepisu:

Pastelowa pianka

  • pastelowa pianka1. Galaretki rozpuszczamy oddzielnie - każdą w 1 szkl gorącej wody. Studzimy.
    Ubijamy 1 śnieżkę w szklance mleka i dodajemy do niej zimną brzoskwiniową galaretkę, wylewamy na blaszkę, ubijamy drugą śnieżkę i wlewamy do niej wiśniową galaretkę. Z wysokiej odległości wlewamy drugą warstwę tak by "przebiła" pierwszą jeszcze dobrze nie schłodzona piankę co pozwoli uzyskać fajny wzorek. Całość wstawiamy do lodówki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciekonkurs_deserykonkurs_dzieci

Komentarze

Podobne przepisy

pianki

Dodane przez: Ika 1961

Pianki

Domowe marshmallows.

PIANKA

Dodane przez: marzena04010

PIANKA

Cieszy nawet oko, bo bardzo kolorowe

Pianka

Dodane przez: Gosia13

Pianka

Delikatna rozkosz podniebienia.

Pianka

Dodane przez: justyna933

Pianka

Lekki deser, idealny na upały.

"Wiosenna pianka"

Dodane przez: Margaretka28

"Wiosenna pianka"

Uwielbiam wiosnę, budząca się do...

pianka

Dodane przez: izaa_a

lekka pianka...

pomysł na wykorzystanie białek...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE