Pastelowa pianka

0 (0 ocen)

  • 40 min

wyjątkowo lekkie

  • 40 min

Składniki:

  • 1 galaretka wiśniowa
    1 galaretka brzoskwiniowa
    2 śnieżki
    2 szkl mleka

Pastelowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pastelowa pianka 1. Galaretki rozpuszczamy oddzielnie - każdą w 1 szkl gorącej wody. Studzimy.
    Ubijamy 1 śnieżkę w szklance mleka i dodajemy do niej zimną brzoskwiniową galaretkę, wylewamy na blaszkę, ubijamy drugą śnieżkę i wlewamy do niej wiśniową galaretkę. Z wysokiej odległości wlewamy drugą warstwę tak by "przebiła" pierwszą jeszcze dobrze nie schłodzona piankę co pozwoli uzyskać fajny wzorek. Całość wstawiamy do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy