Pastella jajeczna

5 (197 ocen)

  • 30 min

Coś dla jajkoszy i nie tylko:)

  • 30 min

Składniki:

  • -8 jajek
    -szczypiorek
    -200 g żółtego sera
    -2 łyżki majonezu
    -pieprz
    -sól
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pasty Pasta jajeczna

Pastella jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • i teraz smarujemy pieczywo 1. Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Jajka i ser zetrzeć na tarce, dodać drobno pokrojony szczypiorek, majonez, pieprz i sól. Wstawić do lodówki na 15 min i gotowe.

Porady

Można podawać z samym pieczywem lub dodać wędlinkę, pomidora czy ogórka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować