Pasta ze szprota, ryżu i szpinaku

0 (0 ocen)

Muszę szczerze przyznać,że początkowo obawiałam się tego połączenia smakowego ale pasta okazała się strzałem w 10:) jest lekka, pyszna, delikatna i trochę w stylu paprykarza szczecińskiego...

Składniki:

  • Składniki podstawowe:

    1 mała puszka szprota w oleju – 60 g po odsączeniu
    50 g ryżu brązowego – waga suchego ryżu
    1 mała garść szpinaku świeżego – 50 g

    Składniki robocze:

    ½ czerwonej cebuli
    1,5 łyżeczki majonezu light
    ½ łyżeczki kurkumy
    Pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Dodatki Pasty

Pasta ze szprota, ryżu i szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-2a0kl66 1. Szprota dokładnie odsączyć z oleju na sicie.
  • 2. Ryż ugotować do miękkości w osolonym wrzątku z dodatkiem kurkumy. Odcedzić i dokładnie ostudzić.
    Szpinak opłukać i dobrze osuszyć. Drobniutko poszatkować.
  • image-1eevr96 3. Do miski przełożyć rybę i widelcem ją rozdrobnić
  • image-1c4gvy4 4. Dodać ryż oraz posiekany szpinak
  • image-1b6huay 5. Czerwona cebulę drobniutko posiekać i dodać do miski, wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem.
  • image-1ww6l1c 6. Dodać majonez i dokładnie wymieszać. Odłożyć do lodówki na co najmniej 30 minut.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Szpinak Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować