Pasta ze szprotek

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka i pyszna pasta rybna. Żółty ser w przepisie można zastąpić białym serem.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 2 małe puszki szprotek w pomidorach (po 110 g każda; może być też inna ryba w pomidorach): 2 sztuki
    - jajko na twardo: 1 sztuka
    - ser żółty, starty na małych oczkach: 4 łyżki
    - korniszony: 2 sztuki
    - pokrojona papryka marynowana: 3 łyżki
    - groszek konserwowy: 4 łyżki
    - posiekana cebula: 2 łyżki
    - posiekany por: 3 łyżki
    - posiekana zielenina (szczypior, natka pietruszki): 2 łyżki
    - majonez: 1.5 łyżki
    - ketchup: 1 łyżka
    - mielona papryka słodka: 0.33 łyżeczki
    - pieprz do smaku (ta pasta lubi sporo pieprzu): 2 szczypty

Pasta ze szprotek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Korniszony pokroić w drobną kostkę. Rybę rozgnieść widelcem. Podobnie rozgnieść jajko. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy