Pasta ze słonecznika z pomidorami i żurawiną

4.5 (187 ocen)

  • 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealne , zdrowe " smarowidło" do kanapek.

  • 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół szklanki ( ok.50-60g) pestek słonecznka
    - 4 łyżki wody
    - 6-7 suszonych pomidorów + olej z pomidorów ok 100ml
    - garść suszonej żurawiny
    - 1 średnie jabłko.
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Pasta ze słonecznika z pomidorami i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wieczorem wsypuję pestki do szklanki mniej więcej do połowy i zalewam wodą. Zostawiam do rana. Rano odsączam i wrzucam do blendera. Dolewam wodę, olej z pomidorów oraz same pomidory. Jabłko obieram, kroję ( obojętnie jak). Wszystko razem miksuję w gładką pastę .

Porady

Pastę można spokojnie kilka dni przechowywać w lodówce - o ile dotrzyma ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Słonecznik Suszone pomidory Żurawina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować