Pasta z zielonej soczewicy

5 (1 ocen)

  • 15 min

Smaczna alternatywa do kanapek. Mój syn przepada za soczewica, może jeść ją łyżkami. Dlatego przygotowałam pastę. Wspaniale smakuje z chrupkim jaglanym pieczywem.

  • 15 min

Składniki:

  • 10 łyżek ugotowanej zielonej soczewicy
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki śmietany 18%
    5 orzechów włoskich
    1/2 pęczka natki pietruszki
    1 łyżeczka musztardy piri piri
    1 ząbek czosnku
    pieprz ziołowy
    papryka słodka w proszku
    pieczywko kukurydziano- jaglane
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Majonez Pasty

Pasta z zielonej soczewicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do malaksera wsypujemy soczewicę, orzechy i natkę pietruszki. Dodajemy majonez, śmietanę, ząbek czosnku i musztardę piri piri. Całość miksujemy. Doprawiamy pieprzem, i papryką słodką w proszku. Ponownie miksujemy. Pastę podajemy z chrupkim pieczywem kukurydziano- jaglanym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować