Pasta z wędzonej ryby (szprotki)

5 (187 ocen)

Pastę robi się dość szybko i jest bardzo smaczna. Może być podawana na przyjęciach, jako smaczny dodatek do kanapek. Gdyby nie obieranie ryby z ości, to robiłabym ją codziennie. Jest przepyszna.

Składniki:

  • 20 dag wędzonej ryby (szprotek)
    6 dag masła
    2 żółtka ugotowane na twardo
    Musztarda
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z wędzonej ryby (szprotki) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wędzoną szprotkę obieramy upewniając się, że nie została żadna ość. Jajko drobno kroimy. Do misy blendera wrzucamy rybę, masło, dodajemy żółtko. Blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Doprawiamy do smaku musztardą.

Porady

To pyszna pasta do świeżego pieczywa, idealnie komponuje się ze świeżym szczypiorkiem. Ja wykorzystałam szprotki, ale można użyć np. wędzonej makreli.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szprotki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować