Pasta z wędzonej makreli z kaszą jaglaną

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna rybna pasta z dodatkiem kaszy jaglanej i musztardy.

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
    1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
    2 małe szalotki
    3-4 łyżeczki musztardy
    1-2 łyżki jogurtu naturalnego
    szczypta soli

Pasta z wędzonej makreli z kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ryby zdejmujemy skórę, mięso oddzielamy od kręgosłupa, wyjmujemy ości. Mięso rozdrabniamy blenderem, przekładamy do miski.
  • 2. Kaszę wraz z musztardą miksujemy blenderem, dodajemy do ryby. Szalotki kroimy w drobną kostkę i również dodajemy do ryby. Przyprawiamy szczyptą soli, dokładnie mieszamy, dodając tyle jogurtu, aby pasta dała się
    łatwo smarować.
  • 3. Pastę podajemy do pieczywa, posmarowane kromki możemy posypać np. posiekanym szczypiorkiem lub udekorować młodymi listkami selera.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy