Pasta z wędzonej makreli z bazylią i suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna pasta kanapkowa na bazie wędzonej makreli, z pokrojonymi w kostkę suszonymi pomidorami oraz świeżą bazylią.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 makrela wędzona
    1 jajko
    1 pęczek bazylii
    6 kawałków suszonych pomidorów
    1 łyżka majonezu
    pieprz do smaku

Pasta z wędzonej makreli z bazylią i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko ugotować na twardo.
    Makrelę obrać dokładnie z ości, a następnie rozdrobnić ją w rozdrabniaczu razem z jajkiem.
    Przełożyć masę rybną do miski. Dodać posiekaną bazylię oraz pokrojone w kostkę suszone pomidory.
    Dodać majonez, wymieszać. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy