Pasta z wędzonej makreli, twarożku i jajka

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Pyszna pasta do kanapek. Doskonała na śniadanie, a także na przyjęcie.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 szt. wędzona makrela średniej wielkości
    100 g twarożek śmietankowy
    1 szt. czerwona cebula
    łyżka soku z cytryny
    1 szt. jajko gotowane
    2 łyżki jogurtu
    2 łyżki majonezu
    łyżeczka oliwy
    sól, pieprz
    pieprz kolorowy ziarnisty i zielenina do dekoracji

Pasta z wędzonej makreli, twarożku i jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Makrele dokładnie obrać ze skóry i ości, rozdrobnić widelcem. Jajko ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę.
  • 2. 2. Do blendera dać makrele, jajko, twarożek, jogurt i majonez, dokładnie zmiksować.
  • 3. 3. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Polać sokiem z cytryny. Dodać do masy makrelowej. Przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
  • 4. 4 Wyłożyć na talerz, polać oliwą i udekorować pieprzem kolorowym, zieleniną. Podawać do pieczywa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy