Pasta z wędzonej makreli i rukoli

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Wędzona makrela połączona z rukolą, z dodatkiem ugotowanego na twardo jajka oraz świeżego czosnku to przepis na prostą i smaczną pastę kanapkową.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
    100 gram rukoli
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka majonezu
    1 jajko
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasta rybna

Pasta z wędzonej makreli i rukoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obieramy dokładnie z ości i blendujemy ją w rozdrabniaczu. Dodajemy jajko ugotowane na twardo oraz oczyszczoną rukolę i znów rozdrabniamy.
    Przekładamy masę do miski. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i majonez. Dokładnie mieszamy. Przyprawiamy pastę do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makrela wędzona Rukola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować