Pasta z wędzonej makreli

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pasta z wędzonej makreli na śniadanie lub kolację to pożywna i zdrowa propozycja na kanapki dla całej rodziny.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1. 1 sztuka wędzonej makreli
    2. 150 g sera żółtego mozzarella lub innego
    3. 2 jajka
    4. 1 średnia cebula czerwona
    5. 3 ogórki konserwowe
    6. Majonez
    7. Sól i pieprz do smaku

Pasta z wędzonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kosteczkę.
    2. Cebulę i ogórki konserwowe kroimy w kosteczkę.
    3. Ser kroimy w drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce.
    4. Makrele obieramy ze skóry i pozbywamy się ości, następnie przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem.
    5. Dodajemy do makreli pozostałe pokrojone składniki i dodajemy majonez i sól i pieprz do smaku.
    6. Wszystko składniki należy wymieszać i odstawić do lodówki, aby ‘smaki się przegryzły’.
    7. Podajemy z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy