Pasta z wędzonej makreli

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Taką pastę z wędzonej makreli robiła moja babcia w moim dzieciństwie. Pożywna, odżywcza i smaczna pasta na jesienne słoty.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
    3 ogórki kiszone
    3 jajka ugotowane na twardo
    1 cebula
    1 jabłko
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu greckiego
    pieprz, sól do smaku

Pasta z wędzonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obierz mięso z makreli. Uważaj, żeby nie została żadna ość. Rozdrobnij widelcem.
  • 2. Pokrój w drobną kostkę ogórki kiszone, jabłko i jajko. Poszatkuj cebulę.
  • 3. Wymieszaj makrelę z resztą składników, dopraw pieprzem, dodaj majonez i jogurt grecki.
    Podawaj na dobrym ciemnym pieczywie.

Porady

Podawaj z ogórkiem kiszonym.

Komentarze

Podobne przepisy