Pasta z wędzonej makreli

  • wyświetlono: 1634 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 0

Nigdy nie lubiłam past rybnych, kiedy jednak przygotowałam tą byłam zachwycona. Taka pasta najlepiej smakuje na grzance z chleba pełnoziarnistego z plasterkiem ogórka kiszonego. Smacznego!

Joatar
  • Łatwy

Składniki

- wędzona makrela: 1 sztuka
- jajka: 2 sztuki
- keczup: 1 łyżka
- majonez: 3 łyżki
- cebula: 1 sztuka
- szczypiorek: 3 łyżki
- pieprz: 1 szczypta
- sól: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z wędzonej makreli

  • 1. Rybę oczyszczamy ze skóry i ości.
  • 2. Jaja gotujemy na twardo.
  • 3. Rozdrobnioną rybę i jajka blendujemy, lub drobniutko siekamy nożem czy miażdżymy widelcem.
  • 4. Do ryby i jajek dodajemy drobno posiekaną cebulkę i szczypiorek, mieszamy z majonezem i keczupem. Doprawiamy delikatnie solą i mocniej pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

śniadaniewiosnawędzona makrelapiknikpasta_kanapki

Komentarze

Podobne przepisy

image-0780pjw

Dodane przez: izaa_a

pasta z wędzoną makrelą

szybka i smaczna

Pasta z wędzoną makrelą

Dodane przez: bogusia82

Pasta z wędzoną makrelą

Pastę z wędzonej makreli najczęściej...

Domowa pasta z wędzonej makreli

Dodane przez: Kuchnia Marty

Domowa pasta z wędzonej makreli

Domowa pasta z wędzonej makreli...

Pasta z makreli wędzonej

Dodane przez: benka

Pasta z wędzonej makreli

Szybko się ją robi i szybko znika...

Pasta z wędzonej makreli

Dodane przez: edyta337

Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli na śniadanie...

pasta

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Bardzo smaczna i aromatyczna pasta...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE