Pasta z wędzonego dorsza z jajkiem i ogórkiem kiszonym

  • wyświetlono: 4846 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Taka pasta wyśmienicie smakuje ze świeżą bagietką. W wersji bardziej fit, śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym.

DSC_1166
  • 6 porcje
  • 35min
  • Łatwy

Składniki

150 g wędzonego dorsza
2 jajka ugotowane na twardo
1 średnia cebula
2 duże kiszone ogórki
5 łyżek majonezu
2 łyżki śmietany 18 %
sól
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z wędzonego dorsza z jajkiem i ogórkiem kiszonym

  • Pasta z wędzonego dorsza z jajkiem i ogórkiem kiszonym1. Rybę oczyściłem z ości, drobno pokroiłem.
    Ugotowane na twardo jajka pokroiłem w kostkę, ogórki kiszone posiekałem, cebulę pokroiłem w drobniutko. W misce wymieszałem majonez ze śmietaną. Wszystkie składniki połączyłem, doprawiłem solą i pieprzem, delikatnie wymieszałem. Wstawiłem do lodówki ( najlepiej na całą noc ), aby składniki się dobrze „przegryzły”.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

dorszpasty do chlebasmarowidławędzony dorsz

Komentarze

Podobne przepisy

image-06tflf4

Dodane przez: wiesiołek

Pasta z jajek i makreli wędzonej

Pyszna, zdrowa i nigdy się nie...

pasta z tuńczyka

Dodane przez: capri

Pasta z tuńczyka i jajek

Pasta z tuńczyka i jajek jest błyskawiczna...

pasta jajeczna z kiszonym ogórkiem

Dodane przez: juchab

Pasta jajeczna z kiszonym ogórkiem

Jajka, w poszukiwaniu smaków!

Pasta z wędzonego dorsza i białego sera

Dodane przez: Gregorhspeed

Pasta z wędzonego dorsza i białego sera

Idealna pasta na kanapki.

Pasta z jajek, szczypiorku i kiszonego ogórka

Dodane przez: catha

Pasta z jajek, szczypiorku i kiszonego ogórka

Idealna pasta śniadaniowa, czyli...

Pasta z wędzonego pstrąga z jajkiem

Dodane przez: Paulina Nosek

Pasta z wędzonego pstrąga z jajkiem

Pełnowartościowe, pyszne i piękne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE