Pasta z wędzonego dorsza z jajkiem i ogórkiem kiszonym

4.5 (185 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Taka pasta wyśmienicie smakuje ze świeżą bagietką. W wersji bardziej fit, śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym.

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g wędzonego dorsza
    2 jajka ugotowane na twardo
    1 średnia cebula
    2 duże kiszone ogórki
    5 łyżek majonezu
    2 łyżki śmietany 18 %
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasty do chleba

Pasta z wędzonego dorsza z jajkiem i ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta z wędzonego dorsza z jajkiem i ogórkiem kiszonym 1. Rybę oczyściłem z ości, drobno pokroiłem.
    Ugotowane na twardo jajka pokroiłem w kostkę, ogórki kiszone posiekałem, cebulę pokroiłem w drobniutko. W misce wymieszałem majonez ze śmietaną. Wszystkie składniki połączyłem, doprawiłem solą i pieprzem, delikatnie wymieszałem. Wstawiłem do lodówki ( najlepiej na całą noc ), aby składniki się dobrze „przegryzły”.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wędzenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować