Pasta z wędzonego dorsza i białego sera

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealna pasta na kanapki.

  • 30 min

Składniki:

  • 300 g wędzonego dorsza
    250 g twarogu
    3 łyżki gęstej śmietany
    1 jajko
    1/2 cebuli
    ząbek czosnku
    natka pietruszki lub szczypiorek
    sól
    pieprz

Pasta z wędzonego dorsza i białego sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta z wędzonego dorsza i białego sera 1. Dorsza oddzieliłem od ości. Przełożyłem do miski, rozdrobniłem.
    Dodałem śmietanę, twaróg i delikatnie rozgniotłem widelcem. Cebulę drobno posiekałem, czosnek rozgniotłem, natkę pokroiłem. Dodałem ugotowane na twardo jajko, które pokroiłem w drobna kosteczkę. Wszystkie składniki dodałem do pasty. Delikatnie wymieszałem, doprawiłem solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy