Pasta z wędzonego dorsza

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Puszyste smarowidło idealne na kanapki z ogórkiem małosolnym i szczypiorkiem.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g wędzonego dorsza
    2 jajka ugotowane na twardo
    2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżeczka miodu
    świeżo zmielona sól i pieprz
    szczypta gałki muszkatołowej

Pasta z wędzonego dorsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dorsza obieramy ze skórki i pozbywamy się ości. Umieszczamy go w siekaczu. Dodajemy zimne, ugotowane na twardo jajka, jogurt naturalny, musztardę, miód i przyprawy. Miksujemy, do uzyskania gładkiej i puszystej masy. Próbujemy, w razie potrzeby doprawiamy. Podajemy z pieczywem, ogórkiem małosolnym i szczypiorkiem. Smacznego!

Porady

Musztardę i miód zamień na majonez.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy