Pasta z wędzonego dorsza

  • wyświetlono: 45 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Puszyste smarowidło idealne na kanapki z ogórkiem małosolnym i szczypiorkiem.

IMG_20190610_172103
  • 4 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

200 g wędzonego dorsza
2 jajka ugotowane na twardo
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka miodu
świeżo zmielona sól i pieprz
szczypta gałki muszkatołowej

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Pasta z wędzonego dorsza

  • 1. Dorsza obieramy ze skórki i pozbywamy się ości. Umieszczamy go w siekaczu. Dodajemy zimne, ugotowane na twardo jajka, jogurt naturalny, musztardę, miód i przyprawy. Miksujemy, do uzyskania gładkiej i puszystej masy. Próbujemy, w razie potrzeby doprawiamy. Podajemy z pieczywem, ogórkiem małosolnym i szczypiorkiem. Smacznego!

Porady

Musztardę i miód zamień na majonez.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pasta jajecznasmarowidłodorsz wędzonypasta rybnaogórek małosolnypasta na kanapkipasta z dorsza
 

Komentarze

Podobne przepisy

Pasta z wędzonej makreli

Dodane przez: Joatar

Pasta z wędzonej makreli

Nigdy nie lubiłam past rybnych,...

Pasta z ryby wędzonej

Dodane przez: bedzedka

Pasta z ryby wędzonej

Pasta jest idealna do kanapek na...

Pasta z wędzonej makreli na śniadanie

Dodane przez: Marta Wronowska

pasta z wędzonej makreli

Doskonała na śniadanie pasta z...

pasta z wędzonej makreli.

Dodane przez: kasiunia860

pasta z wędzonej makreli

Ulubiona pasta moich synków.

pasta z makreli

Dodane przez: smak i uczucie

Pasta z wędzonej makreli

idealna pasta do chleba

image-0780pjw

Dodane przez: izaa_a

pasta z wędzoną makrelą

szybka i smaczna