Pasta z wędzonego boczku

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Aniela Konieczny

  • Łatwy

Składniki:

  • - boczek wędzony (surowy): 70 dekagramów
    - cebula (duża posiekana): 1 sztuka
    - jajka: 8 sztuk
    - musztarda (np. sarepska): 2 łyżki
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty

Pasta z wędzonego boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek gotujemy do miękkości
    (ok. 50 minut). Jajka
    gotujemy na twardo, studzimy
    i obieramy.
  • 2. Jajka z boczkiem mielimy
    w maszynce do mięsa. Dodajemy
    cebulę i musztardę. Doprawiamy
    solą i pieprzem.
    Mieszamy. Podajemy z ciemnym
    pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy