pasta z wątróbki (na bagietce, z rukolą i żurawiną)

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dla mnie wątróbka nie jest zmorą z dzieciństwa, wprost uwielbiam ją pod każdą postacią. Usmażona z cebulą i jabłkiem, podana na bagietce z rukolą i żurawiną świetnie łączy ze sobą różne smaki. Może z powodzeniem znaleźć się na imprezowym stole.Polecam na andrzejki lub Sylwestra.

  • 30 min

Składniki:

  • 300 g wątróbki drobiowej
    1 duża cebula
    1 winne jabłko
    łyżeczka majonezu
    ząbek czosnku
    2 łyżki oleju
    sól
    pieprz
    majeranek
    kminek
    dodatkowo:

    bagietka
    garść rukoli
    konfitura z żurawiny
    świeży grubo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Wątróbka Pasty Przekąski

Pasta z wątróbki (na bagietce, z rukolą i żurawiną) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyścić z niepotrzebnych elementów. Cebulę pokroić w krążki, wrzucić na rozgrzany olej i zeszklić. Dodać wątróbkę, czosnek, sól i przyprawy. Jabłko obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Wrzucić do wątróbki i wszystko razem usmażyć. Przestudzić, dodać majonez i zmiksować blenderem na mus.
    Bagietkę pokroić ukośnie na kromki. Ułożyć na niej rukolę, pastę i łyżeczkę żurawiny. Oprószyć pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Rukola Wątróbka drobiowa Żurawina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować