Pasta z wątróbek drobiowych

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosty w przygotowaniu i bardzo smaczny pasztet z wątróbki drobiowej z cebulą i cząbrem. Najlepiej smakuje z chlebem domowej roboty.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • wątróbka drobiowa 1/2 kg
    olej rzepakowy 2 łyżki
    cebula 1 duża szt
    cząber 1 łyżeczka
    jogurt naturalny 2 łyżki
    musztarda 1 łyżeczka
    sól
    pieprz

Pasta z wątróbek drobiowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyszczam z błonek, myję ją i osuszam ręcznikiem papierowym, a następnie podsmażam na patelni na rozgrzanym oleju. Cebulę kroję w piórka i dodaję do wątróbki. Duszę kilka minut pod przykryciem do momentu, aż cebula będzie miękka. Pod koniec oprószam ją solą. Rozdrabniam wątróbkę i cebulę na gładką masę w rozdrabniaczu, a następnie przekładam do miski. Dodaję świeżo zmielony pieprz, musztardę oraz jogurt i dokładnie mieszam tak, by składniki dobrze się ze sobą połączyły. Podaję pastę z ulubionym pieczywem.

Komentarze

Podobne przepisy